Věděli jste, že brokolice je v podstatě superpotravina? Je bohatá na vlákninu, vápník, je skvělým zdrojem vitamínu C a mnohé další. Zdá se, že v Asii jsou si toho dobře vědomi, protože brokolici přidávají do celé řady pokrmů. Připravte si s naším receptem skvělou brokolici i vy! S krevetami totiž chutná výborně všechno. Náš dnešní recept přináší krevety s brokolicí v česnekové omáčce a my slibujeme, že se budete olizovat až za ušima.
Suroviny (4 porce):
- 2 šálky čerstvé brokolice rozdělené na růžičky
- 1 lžíce vody
- 2 lžíce arašídového oleje
- 4 velké stroužky česneku, nasekané
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžičky strouhaného čerstvého kořene zázvoru
- 450 g krevet, oloupaných a vydlabaných
- čtvrt šálku konzervovaných vodních kaštanů, okapaných
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup:
Ve skleněné misce smíchejte brokolici a vodu. Dejte do mikrovlnné trouby a vařte do mírného změknutí, cca 2 až 3 minuty.
Ve velké pánvi nebo woku zahřejte arašídový olej. Přidejte česnek a smažte, dokud se nerozvoní, asi 1 minutu. Snižte teplotu na minimum. K česneku přidejte kuřecí vývar, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a zázvor. Přiveďte k varu. Přidejte krevety, vařte a míchejte, dokud krevety nezrůžoví, 3 až 4 minuty.
Uvařenou brokolici a vodní kaštany promíchejte s krevetovou směsí, abyste je obalili omáčkou. Do směsi vmíchejte kukuřičný škrob, po 1 lžíci, dokud omáčka nezhoustne, chvíli povařte.