Čas na grilovačku? Tak na ten si ještě chvíli počkáme. Skvělou krkovičku si ale můžete připravit i doma. A s námi samozřejmě ne jinak, než na asijský způsob. Tolik opěvované a zdraví prospěšné yuzu je totiž perfektní ne jen na čaj.
Suroviny:
- 4 plátky vepřové krkovice
- 1 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 - 2 lžíce yuzu
- 250 ml černého piva
- sůl
- pepř
Postup:
Nejprve si připravte marinádu. V misce smíchejte hořčici, yuzu a olej. Poté si nakrájejte cibuli a česnek nadrobno a nasypte je na dno pekáče.
Maso osolte, opepřete a potřete připravenou marinádou. Takto připravené maso vložte do pekáče a podlijte pivem. Přiklopte poklicí a dejte do trouby rozehřáté na 200°C péct.
Dle potřeby maso během pečení podlévejte a alespoň jednou za dobu pečení obraťte, aby se chuť yuzu směsi dostala i do výpeku.
Po 45 minutách pečení sundejte poklici a maso nechte dopéct.
Podávejte se salátem nebo čerstvou bagetou.