Krkovice v yuzunádě

Čas na grilovačku? Tak na ten si ještě chvíli počkáme. Skvělou krkovičku si ale můžete připravit i doma. A s námi samozřejmě ne jinak, než na asijský způsob. Tolik opěvované a zdraví prospěšné yuzu je totiž perfektní ne jen na čaj. 

Suroviny: 

  • 4 plátky vepřové krkovice
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 - 2 lžíce yuzu
  • 250 ml černého piva
  • sůl
  • pepř

Postup:

Nejprve si připravte marinádu. V misce smíchejte hořčici, yuzu a olej. Poté si nakrájejte cibuli a česnek nadrobno a nasypte je na dno pekáče.

Maso osolte, opepřete a potřete připravenou marinádou. Takto připravené maso vložte do pekáče a podlijte pivem. Přiklopte poklicí a dejte do trouby rozehřáté na 200°C péct.

Dle potřeby maso během pečení podlévejte a alespoň jednou za dobu pečení obraťte, aby se chuť yuzu směsi dostala i do výpeku.

Po 45 minutách pečení sundejte poklici a maso nechte dopéct. 

Podávejte se salátem nebo čerstvou bagetou.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz