Filipínské kuře Adobo se skrývá za snadným asijským receptem, který si zamilujete. Běžné ingredience se správným receptem vyčarují filipínský poklad přímo u vás doma.
Suroviny:
- 1 menší cibule, nakrájená
- 8 stroužků česneku, drcený
- ¾ šálku sójové omáčky
- ½ šálku octa
- 2 bobkové listy
- 1 celé kuře, naporcované
Postup:
Vložte kuře do elektrického hrnce pro pomalé dušení a pečení (tzv. pomalý hrnec), nemáte-li k dispozici, použijte jakýkoli hrnec.
V menší misce smíchejte cibuli, česnek, sójovou omáčku, ocet a bobkové listy. Vytvořenou směsí polijte kuře.
Hrnec zakryjte, velmi pomalu duste při nízké teplotě, dokud kuře není zcela měkké cca 6 - 8 hodin.
Můžete ozdobit čerstvým koriandrem a bobkovým listem. Podávejte s rýží.