Kuřecí maso může působit nudně. Vždycky, když mu dáte asijský nádech, se ale promění v něco neodolatelného. Právě tak tomu je i s naším dalším receptem. Připravte si s námi kuře pěti vůní, které bude z pekáče mizet před očima.
Suroviny:
- 8 paliček kuřecích stehen
- 3 jarní cibulky, nakrájené
- 4 lžíce arašídového nebo sezamového oleje
- 6 stroužků česneku, nasekané
- kousek nastrouhaného kořene čerstvého zázvoru
- 4 lžíce rýžového vína
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce medu
- 4 lžičky koření pěti vůni
Postup:
Smíchejte olej, česnek, zázvor, rýžové víno, sójovou omáčku, med a koření pěti vůní.
Vložte kuřecí paličky zvlášť do mísy, přelijte marinádou a promíchejte tak, aby bylo všechno kuřecí maso v marinádě namočené. Přikryjte a nechte odležet alespoň 20 minut (nejlépe celý den).
Rozehřejte troubu na 180° C. Vyndejte kuře z marinády a vložte na plech. Pečte cca 40 minut. Poté přelijte zbývající marinádou a nechte péct dalších 30 minut, dokud není kuře dozlatova.
Ozdobte jarní cibulkou a podávejte.