Neexistuje snad větší asijská stálice v českých vodách, než je Kung Pao. Kuřecí Kung Pao s rýží má však mnoho podob, a tak jsme si dovolili vytáhnout jako eso z rukávu recept zaručeně asijský, který vás při domácí přípravě rozhodně nenechá ve štychu.
Suroviny (4 porce):
- 1/2 kg kuřecích prsou nakrájených na kostičky
- 2 lžíce bílého vína
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce kukuřičného škrobu, rozpuštěné ve 2 lžících vody
- 30 ml chilli pasty
- 1 lžička destilovaného bílého octa
- 2 lžičky hnědého cukru
- 4 jarní cibulky, nakrájené
- 1 lžíce nasekaného česneku
- 200 g vodních kaštanů
- 100 g nasekaných arašídů
Postup:
K výrobě marinády: Smíchejte 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě. Přidejte kuřecí kousky a promíchejte, aby se maso obalilo. Mísu zakryjte a vložte do ledničky na 30 minut nebo přes noc.
K výrobě omáčky: V misce smíchejte 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje, 1 lžíci kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě, chilli pastu, ocet a cukr. Přidejte jarní cibulku, česnek, vodní kaštany a arašídy. Vše promíchejte. Omáčku dejte do pánve a vařte na střední teplotě, dokud nebude omáčka hezky vonět.
Mezitím vyndejte maso z marinády. V pánvi maso za stálého míchání usmažte, dokud nebude hotové. Maso pak přidejte do pánve s omáčkou, pokud je omáčky málo, můžete přidat do pánve trochu vody. Smažte společně dokud omáčka nezhoustne.
Servírujte s rýží.