Kuřecí na másle
Suroviny:
- 1 šálek másla
- 1 cibule, nasekaná
- 1 lžíce mletého česneku
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 3 šálky smetany ke šlehání
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička kajenského pepře
- 1 čajová lžička garam masaly
- 0,7 kg kuřecích prsou bez kosti, nakrájené na kousky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce tandoori masaly
Postup:
Předehřejte troubu na 190° Celsia.
Na střední pánvi rozpusťte několik lžíc másla. Přimíchejte cibuli a česnek a pomalu pražte asi 15 minut, dokud cibule nekaramelizuje do tmavě hnědé barvy.
Mezitím rozpusťte zbývající máslo v hrnci na středně vysokou teplotu spolu s rajčatovou omáčkou, smetanou, solí, kajenským pepřem a garam masalou. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu, přikryjte a za občasného míchání nechte dusit asi 30 minut. Poté vmíchejte karamelizovanou směs.
Mezitím promíchejte nakrájená kuřecí prsa s rostlinným olejem, poté dochuťte tandoori masalou a rozložte na plech.
Kuřecí maso pečte v předehřáté troubě asi 12 minut. Jakmile je hotové, přidejte maso do omáčky a před podáváním nechte ještě 5 minut povařit.