Dlouho jsme nezaostřili na kuře v asijském kabátku. Je tedy nejvyšší čas. Tentokrát si s naším receptem můžete připravit kuřecí s bazalkou, které je perfektní s rýží a bude chutnat hlavně těm, kteří si rádi dopřejí příjemně pálivá asijská jídla.
Suroviny:
- 1/3 šálku kuřecího vývaru
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky rybí omáčky
- 1 lžička bílého cukru
- 1 lžička hnědého cukru
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 0,5 kg kuřecích stehen, bez kůže a kostí, nasekané nahrubo
- ¼ šálku nakrájené cibule
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce nakrájených chilli papriček
- 1 šálek nasekaných listů bazalky
Postup:
Smíchejte kuřecí vývar, ústřicovou, sójovou a rybí omáčku, bílý a hnědý cukr v misce.
Rozpalte olej ve velké pánvi na vysokou teplotu. Přidejte kuřecí maso a restujte cca 2 - 3 minuty, dokud maso neztratí syrovou barvu. Přidejte cibuli, česnek a papričky. Smažte další 2 - 3 minuty. Přidejte asi lžíci vytvořené omáčkové směsi. Smažte další cca 1 minutu.
Přelijte maso zbytkem směsi. Připravujte ještě další 2 - 4 minuty. Snižte teplotu na minimum. Poté přidejte bazalku a míchejte asi 20 vteřin.
Podávejte s rýží.