Kuřecí Tinola
Suroviny:
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, pasírované
- 1 kus čerstvého zázvoru, oloupaný a na tenké plátky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1,5 kg kuřecích stehen
- 2 plechovky (400 g) kuřecího vývaru
- 1 čajot, oloupaný a nakrájený na kousky
- 1 špetku soli a pepře (podle chuti)
- 1 hlávka čínského zelí, nasekaná
- 250 g špenátu
Postup:
Olej rozpalte ve velkém hrnci na střední teplotu. Orestujte cibuli a česnek na rozpáleném oleji. Přimíchejte zázvor a rybí omáčku. Poté přidejte kuře připravujte společně cca 5 minut.
Směs zalijete kuřecím vývarem a vaříte dalších 5 minut. Přidejte čajot a vařte asi 10 minut, tak dlouho, aby kuře již nebylo růžové uprostřed. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte čínské zelí a špenát. Povařte po dobu ještě asi 1 až 2 minuty. Podávejte teplé.