Lumpia
Suroviny:
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 0,5 kg mletého vepřového masa
- 2 stroužky česneku, pasírovaný
- ½ šálku nasekané cibule
- ½ šálku nakrájené mrkve
- ½ šálku nasekané jarní cibulky
- ½ šálku nakrájeného hlávkového zelí
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička sójové omáčky
- 30 lumpia wrapů (wrapů na jarní závitky)
- 2 šálky rostlinného oleje (na smažení)
Postup:
Lžíci oleje rozpalte ve wok pánvi na vysoké teplotě. Vložte vepřové maso a za stálého míchání smažte, dokud neztratí narůžovělou barvu. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
Nechte na pánvi je tenkou vrstvu oleje. Vložte česnek a cibuli a smažte cca 2 minuty. Přidejte osmažené maso, mrkev, jarní cibulku a zelí. Ochuťte pepřem, solí, česnekovým práškem a sójovou omáčkou. Stáhněte z plotny a dejte stranou.
Nachystejte wrapy. Dejte do každého wrapu tři lžíce připravené masové směsi a wrap zabalte.
Rozpalte 2 šálky oleje v hlubší pánvi. Závitky smažte v oleji 1 až 2 minuty tak, aby byly ze všech stran zlatohnědé
Pozn.: Rolku zabalíte tak, že ji částečně zarolujete, poté na obou koncích založíte a dorolujete. Než dorolujete do konce navlhčete druhou stranu vodou, aby závitek držel.