Lumpia Mollica
Suroviny:
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 žlutá cibule
- 1 velký řapíkatý celer, najemno nasekaný
- 1 velká mrkev, najemno nasekaná
- sůl podle chuti
- 1 kg mletého vepřového masa
- 1 lžíce mletého česneku
- 1 lžička vloček červené papriky
- 1 čajová lžička česneku v prášku
- ½ čajové lžičky mleté kurkumy
- ½ čajové lžičky mletého zázvoru
- ½ čajové lžičky mletého kmínu
- ½ čajové lžičky mletého koriandru
- ¼ lžičky semínek celeru
- 2 balení wrapů (hotové placičky lumpia)
- 1 litr rostlinného oleje na smažení
Postup:
Rozpalte 1 lžíci rostlinného oleje ve velké pánvi na středně nízké teplotě. Restujte cibuli, celer a mrkev, 5 až 7 minut. Dochuťte solí. Přidejte mleté vepřové maso a česnek. Pokračujte v restování, dokud vepřové maso nebude osmažené (nesmí být růžové). Můžete dále ochutit solí. Vypusťte přebytečnou mastnotu a vmíchejte vločky červené papriky, česnekový prášek, kurkumu, zázvor, kmín, koriandr a semínka celeru. Odložte stranou a nechte vychladnout.
Umístěte asi 1 polévkovou lžíci vepřové směsi na lumpiový obal (placku). Zamotejte tak, abyste vytvořili ruličku. Pro pevnější spojení konce těsta lehce namočte. Totéž opakujte se zbývající náplní a wrapy.
Rozpalte 1 litr rostlinného oleje v hluboké fritéze nebo velké pánvi na teplotu 175° Celsia. Smažte ruličky 4 až 6 minut do zlatohněda. Sceďte a podávejte.