Machhere Jhol
Suroviny:
- 2 velká rajčata, hrubě nasekaná
- 2 čajové lžičky mletého kmínu
- 1 lžíce mleté kurkumy
- ½ lžičky soli
- 2 šálky vody
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 kg rybích filetů, nakrájené na velké kousky
- ½ čajové lžičky hořčičných semen
- ½ lžičky semínek kmínu
- ½ lžičky černého kmínu
- ¼ lžičky semen fenyklu, lehce drcená
- ¼ lžičky semen pískavice řecké
Postup:
Přiveďte rajčata, kmín, kurkumu, sůl a vodu k varu ve velké pánvi (nebo hrnci); snižte teplotu na střední a poduste.
Rozpalte olej na jiné pánvi na středně vysokou teplotu, osmažte filety do zlatova, cca 2 až 3 minuty na každé straně. Dejte rybu do hrnce.
Na prázdné pánvi opečte na několik vteřin hořčičná semínka, kmínová semínka, černá kmínová semínka, fenyklová semena a semena pískavice. Koření vmíchejte do dušené směsi. Duste cca dalších 10 minut. Podávejte teplé.