Dneska společně zaostříme na mango. Tohle exotické ovoce se perfektně hodí i ke slaným jídlům a jedním takovým chodem, který by vás mohl bavit, je Malaysian Mango Chicken Curry. Uvařte si s námi kuře na tisící první asijský způsob a nechte se znovu příjemně překvapit tím, že to může být pokaždé úplně nové jídlo.
Suroviny (2 porce):
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 250 g kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na kostičky
- půl šálku kuřecího vývaru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce jablečného octa
- 1,5 lžičky hnědého cukru
- 1 lžička kari
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- půlka cibule, nakrájená na kostičky
- zelená paprika, nakrájená
- červená paprika, nakrájená
- 2 lžičky mletého čerstvého kořene zázvoru
- 1 mango, oloupané, nakrájené na kostky
Postup:
Ve velké pánvi rozpalte rostlinný olej, přidejte nakrájená kuřecí prsa. Maso usmažte a vyjměte z pánve.
V misce prošlehejte kuřecí vývar, sójovou omáčku, ocet, hnědý cukr, kari a kukuřičný škrob.
Do pánve dejte cibuli, smažte ji dokud nezměkne a nezprůhlední, cca 5 minut. Vmíchejte zelenou a červenou papriku, smažte 2 minuty, přidejte zázvor a smažte další minutu. Přidejte kuřecí prsa a směs připravenou v misce. Vařte dokud omáčka nezhoustne, přidejte nakrájené mango. Vařte dokud mango není prohřáté.
Podávejte s rýží.