Malajské kuřecí kari s mangem - Malaysian Mango Chicken Curry

Dneska společně zaostříme na mango. Tohle exotické ovoce se perfektně hodí i ke slaným jídlům a jedním takovým chodem, který by vás mohl bavit, je Malaysian Mango Chicken Curry. Uvařte si s námi kuře na tisící první asijský způsob a nechte se znovu příjemně překvapit tím, že to může být pokaždé úplně nové jídlo.

Suroviny (2 porce):

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 250 g kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na kostičky
  • půl šálku kuřecího vývaru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1,5 lžičky hnědého cukru
  • 1 lžička kari
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • půlka cibule, nakrájená na kostičky
  • zelená paprika, nakrájená
  • červená paprika, nakrájená
  • 2 lžičky mletého čerstvého kořene zázvoru
  • 1 mango, oloupané, nakrájené na kostky

Postup:

Ve velké pánvi rozpalte rostlinný olej, přidejte nakrájená kuřecí prsa. Maso usmažte a vyjměte z pánve.

V misce prošlehejte kuřecí vývar, sójovou omáčku, ocet, hnědý cukr, kari a kukuřičný škrob.

Do pánve dejte cibuli, smažte ji dokud nezměkne a nezprůhlední, cca 5 minut. Vmíchejte zelenou a červenou papriku, smažte 2 minuty, přidejte zázvor a smažte další minutu. Přidejte kuřecí prsa a směs připravenou v misce. Vařte dokud omáčka nezhoustne, přidejte nakrájené mango. Vařte dokud mango není prohřáté.

Podávejte s rýží.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz