Asijské recepty ve svých vege podobách rozhodně neztrácí šarm. Naopak, chutnají s tofu snad ještě lépe. S naším dnešním receptem můžete vyzkoušet Mapo Tofu. Asijská kuchyně nikdy nepřestane překvapovat svou rozmanitostí. Přejeme dobrou chuť.
Suroviny (4 porce):
- 1 lžička studené vody
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 250 g mletého vepřového masa
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička mletého čerstvého kořene zázvoru
- 1 balení (cca 400 g) firm tofu, nakrájené na kostky cca 2 cm
- 5 lžic světlé sójové omáčky
- 2 lžíce chilli pasty Doubanjiang
- 1 lžička cukru
- 3 zelené cibulky, nakrájené
- 1 lžička sezamového oleje
Postup:
V hrnci přiveďte k varu vodu se špetkou soli, přidejte nakrájené tofu a vařte 1 min. Sceďte a nechte tofu okapat.
Smíchejte studenou vodu a kukuřičný škrob v malé misce, dejte stranou.
V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm mleté vepřové maso do křupava. Odstraňte tuk.
Ve woku rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Česnek a zázvor smažte na oleji, dokud nebudou voňavé, asi 1 minutu. Vmíchejte tofu a smažte 2 minuty. Přidejte sójovou omáčkou, chilli pastu a cukr, vše promíchjte.
Vmíchejte připravené vepřové maso a zelenou cibulku. Přilijte rozmíchaný škrob a vařte do zhoustnutí, cca 2 minuty. Vmíchejte sezamový olej.