Léto a grilovačky, to si žádá Perský okurkový dip! Náš dnešní recept vám prozradí, jak si doma připravíte zdravý a osvěžující dip, který je ideální jako příloha k masu, ale třeba i rýži, nebo si ho můžete užít jen tak s chlebem. Připravte si ho snadno a rychle a užijte si jeho lahodnou chuť.
Suroviny:
- 900 g bílého jogurtu
- 3 okurky - oloupané, nakrájené na malé kostičky
- 1 stroužek česneku, utřený
- 1 šalotka, jemně nasekaná
- 5 lžic sušeného kopru
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup:
V misce smíchejte jogurt, okurky, česnek a šalotku. Dochuťte koprem, solí a pepřem. Dejte min na hodinu odpočinout do lednice.
Tip: použijte jogurt řeckého typu, přidejte mátu nebo rozinky.