Matar Pulao

Dokážete z rýže a hrášku připravit skvělé indické jídlo? Ano! S naším receptem si doma snadno a rychle připravíte Matar Pulao, indický pilaf, který přináší doslova explozi chutí!

Suroviny:
2 lžíce rostlinného oleje
4 kousky hřebíčku celého
3 černá semena kardamomu
6 kuliček černého pepře
2 tyčinky skořice celé
1 lžička česnekového koření v prášku (lze použít česnekovou pastu)
2 lžíce vody
1 sáček mraženého zeleného hrášku (rozmrazený)
2 šálky nevařené rýže Basmati
4 šálky vody
sůl na dochucení

Postup:
V hluboké pánvi na nízké teplotě rozehřejte olej. Přidejte hřebíček, kardamom, pepř a skořici. Pár minut smažte, aby se zvýraznila vůně a chuť koření. Smíchejte česnekový prášek a 2 lžíce vody tak, aby se vytvořila pasta a přidejte do pánve s kořením. Případně použijte přímo česnekovou pastu. 

Přidejte do pánve hrášek, promíchejte, přikryjte a připravujte po dobu cca 5 minut.

Nalijte do pánve 4 šálky vody a přidejte propláchnutou rýži. Lehce osolte. Přiveďte k varu, zakryjte a vařte cca 15 minut, dokud rýže nevsákne všechnu vodu a nezměkne. Před podáváním můžete ještě dochutit solí.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz