Uvařte s námi dnes ve stylu luxusních hongkongských restaurací. Pokud milujete krevety, tenhle způsob přípravy možná ještě neznáte a mohl by vás bavit. Vyzkoušejte Honey Walnut Shrimps - medové krevety s vlašskými ořechy. Sladké chutě nejsou u hlavních jídel s asijským původem výjimkou. A tohle určitě stojí za vyzkoušení.
Suroviny (4 porce):
- 1 šálek vody
- 2/3 šálku bílého cukru
- půl šálku vlašských ořechů
- 4 bílky
- 2/3 šálku mochiko (mouka z lepkavé rýže)
- 1 šálek rostlinného oleje na smažení
- cca 450 g oloupaných krevet
- 1/4 šálku majonézy
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce slazeného kondenzovaného mléka
Postup:
Do malého hrnce dejte cukr a vodu, promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte vlašské ořechy, vařte 2 minuty. Sceďte, ořechy dejte na plech, aby oschly.
Bílky dejte do misky, vyšlehejte do pěny, přidejte mochiko, promíchejte. Výsledná konzistence by měla být pastovitá.
V hluboké pánvi rozehřejte olej. Krevety namáčejte v mochiko těstíčku a postupně smažte v rozpáleném oleji do zlatova, asi 5 minut. Nechte okapat na papírové utěrce.
V misce smíchejte majonézu, med a kondenzované mléko. Vložte usmažené krevety, promíchejte, aby se krevety obalily omáčkou.
Na talíři krevety posypte vlašskými ořechy.