Mie Goreng
Suroviny:
- 3 balení nudlí
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 0,5 kg kuřecích prsou nakrájených na proužky – lze alternativně použít krevety
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 1 lžička česnekové soli
- 1 špetka mletého černého pepře (nebo podle chuti)
- ½ šálku nakrájené cibule šalotky
- 5 stroužků česneku, nasekaný
- 1 šálek strouhaného zelí
- 1 šálek strouhané mrkve
- 1 šálek nakrájených čerstvých hub
- ¼ šálku sojové omáčky
- ¼ šálku sladké sójové omáčky (indonéský kecap manis)
- ¼ šálku ústřicové omáčky
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Uvařte nudle a pokapejte 1 lžící rostlinného oleje. Dejte stranou.
Vložte kuřecí nudličky do misky a promíchejte s olivovým olejem, česnekovou solí a černým pepřem. Na wok pánvi rozpalte na silném ohni 1 lžíci oleje a restujte kuřecí maso (krevety) asi 5 minut. Přimíchejte šalotku a česnek, orestujte. Přidejte zelí, mrkev a houby a restujte dalších asi 5 minut.
Vmíchejte nudle, sójovou omáčku, sladkou sójovou omáčku a ústřicovou omáčku. Směs můžete ješte chvilku připravovat, posypte solí a pepřem a podávejte horké.