Jen v Asii vám připraví lososa na tisíc způsobů. Zatímco u nás si troufneme zpravidla jen na základní recepty, v Asii konzumují lososa velmi často a pokaždé jinak. Nechte se unést asijskými chutěmi a připravte si doma Miso lososa podle našeho receptu. Slibujeme, že vás bude bavit.
Suroviny (6 porcí):
- 700 g filetů lososa zbavených kůže
- 1 šálek miso pasty
- 1/4 šálku sake
- půl šálku hnědého cukru
- 2 lžíce sezamových semínek
- 1 lžička sezamového oleje
- 1/4 šálku vody
- půl šálku sójovo - zázvorového dresinku na salát (možno vytvořit – 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička zázvoru, šťáva z 1 limetky)
- 3 lžíce rýžového octa
Postup:
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Na dno velké pánve nalijte vodu a přiveďte k varu. Vložte filety a rovnoměrně pošírujte asi 2 minuty z každé strany. Filety přemístěte na pekáč.
V menší misce smíchejte miso pastu, sake, cukr, sezamová semínka, sezamový olej, vodu, salátový dresink a rýžový ocet. Směs rozprostřete na filety.
Pečte cca 15 minut. Poté přepněte troubu na grilovací režim a grilujte dalších 5 minut, aby byly filety na povrchu nahnědlé.
Rozporcované filety ozdobte jarní cibulkou a podávejte s rýží.