Miso polévka

Posílení imunity je nekonečné a stále aktuální téma. Proč ale neposilovat imunitu chutně? Ideálně třeba s tradiční japonskou miso polévkou, kterou si teď uvaříte i doma, a to s naším receptem. Pusťte se do přípravy třeba hned, ať nemá zima šanci!

Suroviny (4 porce):

  • 2 lžičky granulovaného dashi
  • 4 šálky vody
  • 3 lžíce miso pasty
  • 1 balení hedvábného tofu, nakrájeného na kostičky
  • 2 zelené cibulky, nakrájené diagonálně na kousky

Postup: 

V hrnci smíchejte dashi a vodu, přiveďte k varu. Snižte teplotu a zašlehejte miso pastu. Vmíchejte tofu. Oddělte vrstvy zelené cibulky a přidejte je do polévky. Vařte 2 až 3 minuty.

Tip: pokud chcete silnější vývar přidejte více dashi. Na tuto polévku můžete použít žlutou, bílou nebo červenou miso pastu. Žluté miso je sladké a krémové, červené miso je silnější a slanější.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz