Posílení imunity je nekonečné a stále aktuální téma. Proč ale neposilovat imunitu chutně? Ideálně třeba s tradiční japonskou miso polévkou, kterou si teď uvaříte i doma, a to s naším receptem. Pusťte se do přípravy třeba hned, ať nemá zima šanci!
Suroviny (4 porce):
- 2 lžičky granulovaného dashi
- 4 šálky vody
- 3 lžíce miso pasty
- 1 balení hedvábného tofu, nakrájeného na kostičky
- 2 zelené cibulky, nakrájené diagonálně na kousky
Postup:
V hrnci smíchejte dashi a vodu, přiveďte k varu. Snižte teplotu a zašlehejte miso pastu. Vmíchejte tofu. Oddělte vrstvy zelené cibulky a přidejte je do polévky. Vařte 2 až 3 minuty.
Tip: pokud chcete silnější vývar přidejte více dashi. Na tuto polévku můžete použít žlutou, bílou nebo červenou miso pastu. Žluté miso je sladké a krémové, červené miso je silnější a slanější.