Mleté hovězí
Suroviny:
- 0,5 kg mletého hovězího masa
- 5 stroužků česneku, pasírovaných
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 čajové lžičky sezamového oleje
- ½ šálku sójové omáčky
- ⅓ šálku hnědého cukru
- ¼ lžičky drcené červené papriky
- 6 jarních cibulek, nakrájené
- 4 šálky horké vařené rýže
- 1 lžíce opečených sezamových semínek
Postup:
Rozpalte velkou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte hovězí maso a restujte 5 až 7 minut, dokud nezhnědne. Vypusťte přebytečný tuk.
Přidejte česnek, zázvor a sezamový olej a míchejte asi 2 minuty. Dále přidejte sójovou omáčku, cukr a červenou papriku. Připravujte, dokud se část omáčky nevstřebá do hovězího masa, asi 7 minut. Přidejte 1/2 nakrájené jarní cibulky.
Podávejte hovězí maso na horké vařené rýži. Můžete ozdobit sezamovými semínky a zbývající jarní cibulkou nebo čímkoli na co budete mít zrovna chuť.