Mleté hovězí

Mleté hovězí

Suroviny:

  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 5 stroužků česneku, pasírovaných
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 2 čajové lžičky sezamového oleje
  • ½ šálku sójové omáčky
  • ⅓ šálku hnědého cukru
  • ¼ lžičky drcené červené papriky
  • 6 jarních cibulek, nakrájené
  • 4 šálky horké vařené rýže
  • 1 lžíce opečených sezamových semínek

Postup:

Rozpalte velkou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte hovězí maso a restujte 5 až 7 minut, dokud nezhnědne. Vypusťte přebytečný tuk.

Přidejte česnek, zázvor a sezamový olej a míchejte asi 2 minuty. Dále přidejte sójovou omáčku, cukr a červenou papriku. Připravujte, dokud se část omáčky nevstřebá do hovězího masa, asi 7 minut. Přidejte 1/2 nakrájené jarní cibulky.

Podávejte hovězí maso na horké vařené rýži. Můžete ozdobit sezamovými semínky a zbývající jarní cibulkou nebo čímkoli na co budete mít zrovna chuť.

mleté hovězí_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz