Mochi
Suroviny:
- 1 šálek slazené pasty z červených fazolí
- 1 šálek rýžové mouky (mochiko)
- 1 čajová lžička prášku ze zeleného čaje (matcha)
- 1 šálek vody
- ¼ šálku bílého cukru
- ½ šálku kukuřičného škrobu, na rozválení těsta
Postup:
Zabalte pastu z červených fazolí do hliníkové fólie a vložte do mrazničky alespoň na 3 hodiny. Rýžovou mouku a prášek ze zeleného čaje důkladně promíchejte ve skleněné nebo keramické misce vhodné pro mikrovlnnou troubu. Přimíchejte vodu a cukr. Rozmíchejte do hladka. Zakryjte misku plastovým obalem.
Misku se směsí vložte do mikrovlnné trouby a ohřívejte po dobu asi 3 minut a 30 sekund. Mezitím vyjměte z mrazničky pastu z červených fazolí a rozdělte pastu na 8 stejných kuliček. Dejte stranou.
Pracovní povrch poprášte kukuřičným škrobem. Ze směsi z mikrovlné trouby vytvořte kuličky o cca o velikosti lžíce. Do středu kuliček vložte kuličku fazolové červené pasty. Zarovnejte a vytvořte bochánek tak, aby byla pasta uvnitř zcela zakryta. Posypte ještě kukuřičným škrobem. Totéž udělejte s celým těstem a pastou.