Mochi matcha zmrzlina je lahodná japonská pochoutka. Tento dezert je obvykle podáván v malých koulích, které jsou lehce ochuceny cukrem, aby poskytovaly dokonalou rovnováhu mezi sladkostí a hořkostí. Mochi matcha zmrzlina je ideální letní pochoutka, která vám poskytne osvěžující pocit a dostatečnou dávku energie pro zvládnutí horkého dne.
Suroviny (10 koulí):
- 10 malých kopečků vanilkové zmrzliny
- půl šálku rýžové mouky z lepkavé rýže
- půl šálku studené vody
- špetka soli
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička prášku ze zeleného čaje matcha
- 1 lžička kukuřičného škrobu nebo dle potřeby
Postup:
Z papírového plata na vajíčka oddělte víko. Plato vyložte potravinovou fólií. Do každého důlku pro vajíčko (10) dejte kopeček vanilkové zmrzliny. Přikryjte potravinovou fólií a dejte do mrazáku minimálně na 2 hodiny zmrazit.
V misce vhodné do mikrovlnné trouby smíchejte rýžovou mouku, vodu a sůl. Přidejte cukr a míchejte dokud nebude směs úplně hladká. Přidejte prášek ze zeleného čaje a dobře promíchejte.
Misku přikryjte potravinovou fólií a dejte do mikrovlnné trouby na 2 minuty. Misku vytáhněte, směs promíchejte, znovu přikryjte fólií a dejte do mikrovlnné trouby na cca 1,5 minuty nebo dokud nebude směs hustá a lepivá.
Pracovní plochu a těsto v misce lehce poprašte kukuřičným škrobem. Těsto na pracovní ploše rozválejte na obdélník cca 0,3 mm tlustý. Z obdélníku nakrájejte 10 stejných čtverců.
Vyjměte kopečky zmrzliny z mrazáku. Na čtverec těsta umístěte jeden kopeček zmrzliny. Kopeček obalte těstem, přebytečné těsto odřízněte. Takto obalte všechny kopečky zmrzliny. Každý obalený kopeček zmrzliny zabalte samostatně do potravinové fólie a dejte zmrazit minimálně na 2 hodiny.