Rýžová mouka, kokosové mléko a vaše (možná) poprvé s Mochi. Snazší už to být nemůže. Pokud o přípravě Mochi už dlouho uvažujete, tyhle Mochi muffiny, které si s naším receptem můžete připravit, jsou skvělý způsob, jak začít. Za pár minut jsou v troubě a celou rodinu čeká perfektní snídaně!
Suroviny (12 ks):
- 2 šálky lepkavé sladké rýžové mouky (mochiko)
- 3/4 šálku hnědého cukru
- 1/4 šálku bílého cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1 plechovka (cca 400ml) kokosového mléka
- 2 vejce
- čtvrt šálku másla, rozpuštěného
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžičky javorového sirupu
- kousky hořké čokolády (volitelné)
- 1 lžička sezamových semínek (volitelné)
- 1 lžička černých sezamových semínek (volitelné)
Postup:
Předehřejte troubu na 175°C. Dvanáct košíčků na muffiny vyložte papírovými košíčky na pečení.
V míse promíchejte sypké ingredience - rýžovou mouku, cukry, prášek do pečiva a sůl.
Ve velké míse prošlehejte kokosové mléko, vejce, máslo, vanilkový extrakt a javorový sirup. Přidejte sypkou směs do směsi kokosového mléka a míchejte, dokud se vše nespojí.
Těsto rozdělte do připravených košíčků na muffiny. Posypte kousky čokolády nebo sezamovými semínky. Pečte v předehřáté troubě cca 40 až 45 min nebo dokud párátko zapíchnuté do středu muffinu nebude po vytažení čisté.