Čas na rybu, jak jinak, než na asijský způsob. Mořský vlk, též známý jako mořský okoun nebo mořčák. Chutná bílá ryba, která se dá připravit mnoha způsoby. My vám dnes přinášíme recept, který si bez pochyby zamilujete. Jeho příprava je navíc snadná a rychlá.
Suroviny (4 porce):
- 1/3 šálku saké
- 1/3 šálku mirin (japonské rýžové víno na vaření)
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 1/3 šálku miso pasty
- 4 kousky filé mořského vlka asi 2,5 cm tlusté
- 2 lžíce nakrájené zelené cibulky
Postup:
V misce prošlehejte saké, mirin, sójovou omáčku, hnědý cukr a miso pastu a vytvořte marinádu. Umístěte mořského vlka do velkého uzavíratelného plastového sáčku a nalijte na mořského vlka marinádu. Nechte 3 až 6 hodin marinovat v lednici. Po té filety vyjměte z marinády a dejte je na plech. Marinádu vyhoďte.
Předehřejte troubu - nastavení na gril. Opékejte mořského vlka pod grilem 7 až 9 minut nebo dokud není hotový.
Posypte nakrájenou zelenou cibulkou, podávejte s bok choy a lepkavou rýží.