Mulligatawny polévka
Suroviny:
- ½ šálku nakrájené cibule
- 2 stonky celeru, nasekané
- 1 mrkev, nakrájená
- ¼ šálku másla
- 1 ½ lžíce polohrubé mouky
- 1 ½ čajové lžičky kari koření v prášku
- 4 šálky kuřecího vývaru
- ½ jablka, nasekaného
- ¼ šálku bílé rýže
- 1 kuřecí prso bez kosti, nakrájené na kostky
- sůl podle chuti
- mletý černý pepř podle chuti
- 1 špetku sušeného tymiánu
- ½ šálku smetany
Postup:
Cibuli, celer, mrkev a máslo orestujte ve velkém hrnci na polévku. Přidejte mouku a kari a připravujte dalších 5 minut. Přidejte kuřecí vývar, dobře promíchejte a přiveďte k varu. Vařte asi 1/2 hodiny.
Přidejte jablko, rýži, kuřecí maso, sůl, pepř a tymián. Duste 15-20 minut, nebo dokud není hotová rýže.
Při podávání přidejte horkou smetanu.