S naším receptem vykouzlíte variaci na „obyčejná vařená vajíčka“ a uděláte z nich asijskou specialitu. Teriyaki Eggs budete milovat, navíc se s jejich přípravou nijak dlouho nezdržíte. Chce to pak už jen chvilku trpělivosti, než je budete moci spořádat.
Suroviny:
- 6 vajec uvařených natvrdo
- půl šálku sójové omáčky
- půl šálku vody
- 6 lžic bílého cukru
- 1 lžíce sušené mleté cibule
- půl lžičky sezamového oleje
Postup:
Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte je.
Smíchejte sójovou omáčku, vodu, cukr, mletou cibuli a sezamový olej v hrnci na středním plameni. Vařte a míchejte, dokud se cukr nerozpustí, asi 3 až 5 minut. Krátce vychlaďte, asi 5 minut.
Vejce vložte do nádoby, zalijte je připravenou omáčkou, tak aby byly vejce ponořené.
Nádobu dejte do lednice. Vejce nechte marinovat minimálně 6 hodin.
Vejce jsou skvělá do salátů nebo jen tak.