Napa Cabbage salát

Pokud si potrpíte na asijské saláty, zbystřete. Je čas na nový recept, který přináší lahodnou křupavou kombinaci zeleniny, oříšků a nudlí, která je v teplých dnech nepřekonatelná. Jakkoliv všedně to zní, Napa Cabbage salát je po asijskou dobrá záležitost a stojí za ochutnání.

Suroviny (6 porcí):

  • 1 hlávka zelí napa (pekingské zelí)
  • 1 svazek nasekané zelené cibule
  • 1/3 šálku másla
  • 1 balení ramen nudlí (cca 85 g), nalámané na malé kousky
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 šálek loupaných mandlí
  • 1/4 šálku jablečného octu
  • 3/4 šálku rostlinného oleje
  • 1/2 šálku bílého cukru
  • 2 lžíce sójové omáčky

Postup: 

Hlávku zelí nakrájejte najemno, nesekejte. Smíchejte zelenou cibulku a zelí ve velké míse, přikryjte a uložte do chladu. 

Předehřejte troubu na 175 °C

Připravte křupky: v hrnci rozpusťte máslo, přidejte ramen nudle, sezamová semínka a mandle. Promíchejte. Lžící naneste směs na plech a pečte křupky v předehřáté troubě na 175 °C asi 7 až 10 minut, často otáčejte, abyste se ujistili, že se nepřipálí. Když jsou opečené, vyjměte je z trouby.

Připravte dresink: v malém hrnci rozehřejte ocet, olej, cukr a sójovou omáčku. Směs přiveďte k varu, nechte vařit 1 minutu. Odstraňte hrnec z ohně a nechte vychladnout.

Těsně před podáváním smíchejte dresink, křupky a zelí. Podávejte hned, nebo se křupky rozmočí.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz