Pokud si potrpíte na asijské saláty, zbystřete. Je čas na nový recept, který přináší lahodnou křupavou kombinaci zeleniny, oříšků a nudlí, která je v teplých dnech nepřekonatelná. Jakkoliv všedně to zní, Napa Cabbage salát je po asijskou dobrá záležitost a stojí za ochutnání.
Suroviny (6 porcí):
- 1 hlávka zelí napa (pekingské zelí)
- 1 svazek nasekané zelené cibule
- 1/3 šálku másla
- 1 balení ramen nudlí (cca 85 g), nalámané na malé kousky
- 2 lžíce sezamových semínek
- 1 šálek loupaných mandlí
- 1/4 šálku jablečného octu
- 3/4 šálku rostlinného oleje
- 1/2 šálku bílého cukru
- 2 lžíce sójové omáčky
Postup:
Hlávku zelí nakrájejte najemno, nesekejte. Smíchejte zelenou cibulku a zelí ve velké míse, přikryjte a uložte do chladu.
Předehřejte troubu na 175 °C
Připravte křupky: v hrnci rozpusťte máslo, přidejte ramen nudle, sezamová semínka a mandle. Promíchejte. Lžící naneste směs na plech a pečte křupky v předehřáté troubě na 175 °C asi 7 až 10 minut, často otáčejte, abyste se ujistili, že se nepřipálí. Když jsou opečené, vyjměte je z trouby.
Připravte dresink: v malém hrnci rozehřejte ocet, olej, cukr a sójovou omáčku. Směs přiveďte k varu, nechte vařit 1 minutu. Odstraňte hrnec z ohně a nechte vychladnout.
Těsně před podáváním smíchejte dresink, křupky a zelí. Podávejte hned, nebo se křupky rozmočí.