Můžete umět ty nejlepší závitky, nikdy to ale nebude dokonalé, pokud si je nebudete mít v čem namáčet. Osvojte si postup přípravy jedinečné vietnamské omáčky Nuoc Cham, bez které by vietnamská kuchyně snad ani nebyla vietnamskou kuchyní.
Suroviny:
- 1/4 šálku bílého cukru
- 1/2 šálku teplé vody
- 1/4 šálku rybí omáčky
- 1/4 šálku destilovaného octa
- šťáva z půlky citronu
- 3 stroužky česneku, utřené
- 3 chilli papričky, nakrájené
- 1 zelená cibulka nakrájená na tenké plátky
Postup:
V míse smíchejte cukr a teplou vodu, a počkejte dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidejte rybí omáčku, ocet, citronovou šťávu, česnek, chilli papričky a zelenou cibuli. Vše promíchejte a nechte 24 hodin odpočívat.