Nuoc Cham

Můžete umět ty nejlepší závitky, nikdy to ale nebude dokonalé, pokud si je nebudete mít v čem namáčet. Osvojte si postup přípravy jedinečné vietnamské omáčky Nuoc Cham, bez které by vietnamská kuchyně snad ani nebyla vietnamskou kuchyní.

Suroviny:

  • 1/4 šálku bílého cukru
  • 1/2 šálku teplé vody
  • 1/4 šálku rybí omáčky
  • 1/4 šálku destilovaného octa
  • šťáva z půlky citronu
  • 3 stroužky česneku, utřené
  • 3 chilli papričky, nakrájené
  • 1 zelená cibulka nakrájená na tenké plátky

Postup:

V míse smíchejte cukr a teplou vodu, a počkejte dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidejte rybí omáčku, ocet, citronovou šťávu, česnek, chilli papričky a zelenou cibuli. Vše promíchejte a nechte 24 hodin odpočívat.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz