Okonomiyaki
Suroviny:
- 1 šálek víceúčelové mouky (postačí běžná hladká mouka)
- 2/3 šálku vody
- 4 šálky nasekaného zelí
- 6 proužků slaniny (uzené)
- 2 vejce
- 1 klobásu nakrájenou na kostičky
- ½ šálku nasekané jarní cibulky
- ¼ šálku panko směsi
- ¼ šálku strouhaného sýru
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce kečupu
- 1 čajová lžička bílého octa
- 1 čajová lžička majonézy (nebo dle chuti)
Postup:
Smíchejte mouku s vodou v misce, aby se vytvořila kaše. Přimíchejte zelí, vejce, klobásu, jarní cibulku a sýr.
Rozehřejte olej v pánvi na mírném ohni, vložte směs do tvaru palačinky a pokryjte plátky slaniny. Smažte asi 6 minut do zlato-hněda. Dejte stranou.
Smíchejte sójovou omáčku, kečup a ocet do menší misky pro vytvoření okonomiyaki omáčky. Palačinku potřete hotovou omáčkou a pokapejte majonézou. Ozdobte jarní cibulkou a panko směsí (nebo čímkoli dle chuti).