Asijská kuchyně je ostrými jídly proslulá. Přesto některá pálí víc. Pálivost jednoznačně sluší kari a s tím je spojený i náš nový recept. Uvařte si s námi ostré kari s krevetami a ananasem, který pokrmu přináší netradiční chuť.
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz
Suroviny (8 porcí):
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 4 lžíce mletého thajského kari, nejlépe matsaman nebo 2 lžíce kari pasty
- 2 lžíce třtinového cukru, lze nahradit palmovým cukrem
- 2 lžičky mleté kurkumy
- 1 lžíce rybí omáčky
- 800 ml kokosového mléka
- 1 ananas, malý, oloupaný, nakrájený na kousky
- 10 ks sušených listů kaffirové limetky, lze nahradit šťávou z poloviny limetky
- 5 ks čerstvé červené chilli papričky, pokrájené na kousky
- čerstvá citronová tráva, oloupaná, nakrájená na 4 cm špalíky
- 600 g tygřích krevet, oloupaných
Postup:
V pánvi se silným dnem rozehřejte olej a přidejte kari. Opékejte 2 minuty a pak přisypte cukr, kurkumu a dobře rozmíchejte.
Přilijte rybí omáčku, kokosové mléko, vhoďte ananas a přiveďte k varu. Přidejte listy kaffirové limety (nebo limetovou šťávu), chilli papričky a citronovou trávu. Nechte zvolna probublávat asi 3 minuty, pak vsypte krevety a vařte dalších 5 minut, až krevety zrůžovějí.
Podávejte s bagetou či rýží.