Ostré kari s krevetami a ananasem

Asijská kuchyně je ostrými jídly proslulá. Přesto některá pálí víc. Pálivost jednoznačně sluší kari a s tím je spojený i náš nový recept. Uvařte si s námi ostré kari s krevetami a ananasem, který pokrmu přináší netradiční chuť.

Zdroj receptu: www.apetitonline.cz

Suroviny (8 porcí):

  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 4 lžíce mletého thajského kari, nejlépe matsaman nebo 2 lžíce kari pasty
  • 2 lžíce třtinového cukru, lze nahradit palmovým cukrem
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 800 ml kokosového mléka
  • 1 ananas, malý, oloupaný, nakrájený na kousky
  • 10 ks sušených listů kaffirové limetky, lze nahradit šťávou z poloviny limetky
  • 5 ks čerstvé červené chilli papričky, pokrájené na kousky
  • čerstvá citronová tráva, oloupaná, nakrájená na 4 cm špalíky
  • 600 g tygřích krevet, oloupaných

Postup:

V pánvi se silným dnem rozehřejte olej a přidejte kari. Opékejte 2 minuty a pak přisypte cukr, kurkumu a dobře rozmíchejte.

Přilijte rybí omáčku, kokosové mléko, vhoďte ananas a přiveďte k varu. Přidejte listy kaffirové limety (nebo limetovou šťávu), chilli papričky a citronovou trávu. Nechte zvolna probublávat asi 3 minuty, pak vsypte krevety a vařte dalších 5 minut, až krevety zrůžovějí.

Podávejte s bagetou či rýží.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz