Nový recept vás přenese do Japonska. Připravte si doma Oyako Donburi, oblíbený a na přípravu jednoduchý chod vás určitě potěší. Rýže, kuřecí maso a vejce, to nemůže dopadnout jinak než dobře.
Suronivy:
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 0,5 kg kuřecích prsou, nakrájené na proužky
- ½ cibule na tenké plátky
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 6 sušených hub shiitake nakrájených na proužky
- 1 mrkev, nakrájená
- 2 lžíce bílého cukru
- 4 lžíce sójové omáčky
- ½ lžičky soli
- ½ šálku nasekané jarní cibulky
- 5 vajec
Postup:
Rozpalte olej ve velké pánvi na středně vysokou teplotu. Kuřecí proužky a cibuli restujte po dobu asi 5 až 7 minut.
Nalijte kuřecí vývar a vařte 2 minuty. Přidejte houby a mrkev a nechte několik minut vařit. Poté přidejte cukr, sójovou omáčku a sůl. Vařte ještě 3 minuty. Posypejte polovinou jarní cibulky a jemně zamíchejte. Nalijte rozšlehaná vejce na kuřecí směs a nechte vařit asi 10 minut. Podávejte na japonské lepkavé rýži. Můžete ozdobit zbytkem jarní cibulky.