Pad Thai už zná dneska skoro každý. My jsme si pro vás dneska připravili něco trochu jiného. Chod, který nese název Pad Kee Mao je často překládán jako „opilecké nudle“ a rozhodně umí postavit na nohy. Vyzkoušejte tenhle poklad thajské kuchyně u vás doma podle našeho receptu.
Suroviny:
- 2 kuřecí prsa, nakrájená na menší kousky
- 1 balení plochých (širokých) rýžových nudlí
- 200 g brokolice nakrájené
- 200 g mini kukuřice
- 1 nakrájená cibule
- 4 stroužky česneku nasekané na jemno
- 1/4 šálku rýžového octa
- 1/4 šálku rybí omáčky
- šťáva z malé limetky
- 1 lžička mletého černého pepře
- půl lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 3 chilli papričky, nakrájené
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 šálky čerstvých listů thajské bazalky
- 1 lžíce palmového cukru
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička sriracha omáčky
- teplá voda, podle potřeby
Postup:
Namočte rýžové nudle do teplé vody dokud nebudou pružné, cca 10 až 15 minut. Vodu sceďte.
Ve velké míse smíchejte rýžový ocet, rybí omáčku, šťávu z limetky, cukr, pepř a srirachu.
Vložte kuřecí maso do připravené směsi.
Ve wok pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli a česnek a smažte, cca 5 minut.
Do pánve přidejte kuřecí maso a marinádu a smažte za míchání cca 7 až 10 minut tak, aby maso bylo hotové a omáčka začala houstnout.
Do směsi přidejte rýžové nudle, zázvor, sójovou omáčku, chilli papričky, brokolici, kukuřičky a listy bazalky. Řádně promíchejte a smažte dalších 5 minut.