Doba přípravy: 25 minut
Vaření: 15 minut
Celkový čas: 40 minut
Porce: 6
Suroviny:
¼ hrníčku rýžového octa
¼ hrníčku rybí omáčky
½ malé limetky – vymačkané
1 lžíce palmového cukru
1 lžíce vloček červených papriček
1 lžička černého pepře
2 vykoštěnné kuřecí prsa bez kůže, tenké plátky
1 balení rýžových nudlí
Teplá voda
3 lžičky rostlinného oleje
4 stroužky česneku, nakrájené
½ cibule, nakrájené
½ hrníčku ústřicové omáčky
2 lžíce sójové omáčky
1 červená paprika, nakrájená
2 malá rajčata, nakrájená
4 jarní cibulky
2 hrníčky čerstvé thajské bazalky
Postup:
- Krok:
Smíchejte dohromady ve velké misce rýžový ocet, rybí omáčku, palmový cukr, vločky z červených papriček a naposled pepř.
- Krok:
Namarinujte kuře v této směsi a nechte odležet během toho, co připravujete zbytek.
- Krok:
Připravte rýžové nudle, nechte v teplé vodě 5 minut a poté je slejte.
- Krok:
Zahřejte rostlinný olej na velké pánvi a vařte na středním ohni. Vložte na pánev česnek a cibuli a na rozpáleném oleji, dokud není cibule měkká a průsvitná, vařte asi cca 5 minut.
- Krok:
Zvyšte teplotu pánve na středně vysokou. Do cibulové směsi zamíchejte kuře a marinádu; vařte a míchejte, dokud kuře není ve středu růžové a omáčka nezačne houstnout, to zabere asi cca 7 až 10 minut.
- Krok:
Do pánve dál zamíchejte rýžové nudle, ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, červenou papriku, rajčata, zelenou cibuli a listy bazalky. Vařte a míchejte dohromady cca 5 minut, dokud není omáčka rovnoměrně rozložena a nudle jemné.