Pad Krapow Gai

Pad Krapow Gai

Suroviny:

  • ⅓ šálku kuřecího vývaru
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky, nebo podle potřeby
  • 2 čajové lžičky rybí omáčky
  • 1 čajová lžička bílého cukru
  • 1 čajová lžička hnědého cukru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 0,5 kg vykostěných kuřecích stehen bez kůže, nasekané na malé kousky
  • ¼ šálku nakrájené cibule šalotky
  • 4 stroužky česneku, pasírovaný
  • 2 lžíce pomleté nebo najemno nakrájené thajské chilli papričky, Serrano papričky nebo feferonky
  • 1 šálek nadrobno nakrájených listů čerstvé bazalky

Postup:

Kuřecí vývar, ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, rybí omáčku, bílý cukr a hnědý cukr smíchejte v misce.

Rozpalte velkou pánev na vysokou teplotu. Pokapejte olejem. Přidejte kuřecí kousky a za stálého míchání restujte 2 až 3 minuty, dokud neztratí syrovou barvu. Přidejte cibuli, česnek a nakrájené chilli papričky. Pokračujte v restování na vysoké teplotě další 2 nebo 3 minuty. Přidejte asi lžíci připravené směsi a restujte další cca 1 minutu.

Poté přidejte zbytek směsi a za stálého míchání restujte ještě další 1 nebo 2 minuty. Poté odstraňte z plotny.

Přimíchejte bazalku a nechte ještě půl minuty. Podávejte s rýží.

Pad Krapow Gai_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz