Pad Krapow Gai
Suroviny:
- ⅓ šálku kuřecího vývaru
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky, nebo podle potřeby
- 2 čajové lžičky rybí omáčky
- 1 čajová lžička bílého cukru
- 1 čajová lžička hnědého cukru
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 0,5 kg vykostěných kuřecích stehen bez kůže, nasekané na malé kousky
- ¼ šálku nakrájené cibule šalotky
- 4 stroužky česneku, pasírovaný
- 2 lžíce pomleté nebo najemno nakrájené thajské chilli papričky, Serrano papričky nebo feferonky
- 1 šálek nadrobno nakrájených listů čerstvé bazalky
Postup:
Kuřecí vývar, ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, rybí omáčku, bílý cukr a hnědý cukr smíchejte v misce.
Rozpalte velkou pánev na vysokou teplotu. Pokapejte olejem. Přidejte kuřecí kousky a za stálého míchání restujte 2 až 3 minuty, dokud neztratí syrovou barvu. Přidejte cibuli, česnek a nakrájené chilli papričky. Pokračujte v restování na vysoké teplotě další 2 nebo 3 minuty. Přidejte asi lžíci připravené směsi a restujte další cca 1 minutu.
Poté přidejte zbytek směsi a za stálého míchání restujte ještě další 1 nebo 2 minuty. Poté odstraňte z plotny.
Přimíchejte bazalku a nechte ještě půl minuty. Podávejte s rýží.