Dneska se s naším receptem vydáme do Pákistánu. Připravit si s námi můžete pokrm, který nese název „Kima“ a původ má právě v této jihoasijské zemi. Jak už to tak u asijských jídel bývá, je to jídlo pestré a moc dobré. Ostatně, vyzkoušejte Kimu doma a posuďte sami
Suroviny (4 porce):
- 3 lžíce másla
- 1 šálek nasekané cibule
- 1 stroužek mletého česneku
- 0,5 kg mletého hovězího
- 2 rajčata, nakrájená
- 1 šálek mraženého hrášku
- 1 lžíce kari koření
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky chilli koření
- 1 špetka černého mletého pepře
- 1/4 šálku kokosového mléka nebo strouhaného kokosu, dle chuti
Postup:
V pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte cibuli a česnek. Smažte za průběžného míchání asi 3-5 minut. Přimíchejte hovězí maso a smažte dalších 5-10 minut dokud nebude maso hotové. Odstraňte přebytečný tuk.
Do směsi přimíchejte rajčata, kari, sůl, hrášek, papriku, chilli a pepř. Vařte asi 20 minut dokud směs nezhoustne. Na závěr můžete zjemnit chuť kokosovým mlékem nebo ozdobit strouhaným kokosem.