Pojďme si dnes společně připravit oblíbené thajské Panang Curry. Tohle skvělé thajské jídlo má jemně nasládlou chuť s příjemně ostrým nádechem. V našem receptu si jej připravíme s kuřecím masem, bát se ale nemusíte ani kombinovat s hovězím nebo kachním, skvělé je i ve vegetariánské verzi.
Suroviny:
- 5 polévkových lžic Panang kari pasty
- stolní olej
- 4 šálky kokosového mléka
- ½ kg kuřecích prsou bez kosti, nakrájené na větší kousky
- 2 polévkové lžíce hnědého cukru
- 2 polévkové lžíce rybí omáčky
- 6 listů limetky (Kaffir)
- 2 čerstvé červené chilli papričky, nakrájené na tenko
- ¼ šálku čerstvých listů thajské bazalky
Postup:
Osmahněte kari pastu na oleji ve wok pánvi na mírném ohni, dokud nezačne vonět. Nalijte kokosové mléko a přiveďte k varu.
Přidejte kuřecí prsa a vařte cca 10 až 15 minut, dokud se prsa dostatečně neprovaří. Předejte cukr, rybí omáčku a listy limetky, míchejte cca 5 minut. V případě potřeby upravte slanost přidáním rybí omáčky.
Ozdobte plátky chilli papričky a listy thajské bazalky.