Není sýr, jako sýr. Ochutnali jste někdy Paneer? Tenhle středně tvrdý indický sýr si s naším receptem můžete připravit i doma.
Suroviny:
- 4 hrnky mléka
- 1 polévková lžíce bílého jogurtu
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
Postup:
V hrnci smíchejte mléko, jogurt, sůl a cukr. Zahřejte na středním ohni a připravujte za občasného míchání. Jakmile mléko začne vařit (na okrajích bude bublat), vmíchejte citronovou šťávu.
Sundejte z ohně a nalijte do sítka vyloženého tenkou tkaninou. Zvedněte látku za čtyři rohy a pověste nad umyvadlo, aby mohla voda ze sýru odtékat. Nechte 30 minut až 1 hodinu. Po scezení vložte sýr ještě v utěrce do mísy a dejte vychladit. Později můžete konzumovat.