Paneer

Není sýr, jako sýr. Ochutnali jste někdy Paneer? Tenhle středně tvrdý indický sýr si s naším receptem můžete připravit i doma.

Suroviny:

  • 4 hrnky mléka
  • 1 polévková lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy

Postup:

V hrnci smíchejte mléko, jogurt, sůl a cukr. Zahřejte na středním ohni a připravujte za občasného míchání. Jakmile mléko začne vařit (na okrajích bude bublat), vmíchejte citronovou šťávu.

Sundejte z ohně a nalijte do sítka vyloženého tenkou tkaninou. Zvedněte látku za čtyři rohy a pověste nad umyvadlo, aby mohla voda ze sýru odtékat. Nechte 30 minut až 1 hodinu. Po scezení vložte sýr ještě v utěrce do mísy a dejte vychladit. Později můžete konzumovat.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz