Největší kouzlo tofu tkví v rozmanitosti, se kterou se dá připravovat. Pokud si rádi dopřáváte tofu na asijský způsob, vyzkoušejte náš nový recept na pečené tofu.
Suroviny:
- Olej (na vymazání plechu)
- 1 balení tofu
- 2 lžíce japonské sójové omáčky
- 2 lžíce asijské chilli omáčky
- 2 lžíce mletého čerstvého kořene zázvoru
- 1 ½ lžíce hoisin omáčky
Postup:
Tofu zbavte přebytečné tekutiny. Nakrájejte na proužky či kostičky a vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku; přidejte sojovou omáčku, chilli omáčku, zázvor a hoisin omáčku. Vytlačte přebytečný vzduch a utěsněte vak. Marinujte v chladničce po dobu nejméně 1 hodiny.
Předehřejte troubu na 190 °C. Připravte si plech na pečení vymazaný olejem. Tofu vyjměte z marinády a vložte na připravený plech.
Pečte v předehřáté troubě po dobu 15 minut, poté otočte a pokračujte v pečení ještě 15 až 20 minut.
Můžete posypat sezamovými semínky či nasekanou jarní cibulkou.