Pinakbet

Dnes vás s naším receptem zavedeme až na krásné Filipíny. Pokrm, který nese název Pinakbet je netradiční, lehký a dá se připravovat i ochutnávat na různé způsoby. Tak mu dejte šanci.

Suroviny (6 porcí):

  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • čtvrt kila vepřové panenky, nakrájené
  • půl kila krevet, oloupaných
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 rajče, nakrájené
  • čtvrt kila cukety, nakrájené na kousky a zbavené semínek
  • 100 g okry, konce zastřižené
  • 100 g zelených fazolek, nakrájené
  • čtvrt kila lilku, nakrájeného na kousky velikosti sousta
  • 1 malý hořký meloun, nakrájený na kousky

Postup:

Zahřejte olej ve velkém hrnci na střední teplotu, vmíchejte cibuli a česnek a vařte do měkka, asi 5 minut.

Přidejte vepřové maso, smažte a míchejte, dokud nezhnědne, cca 5 až 7 minut.

Přidejte krevety, smažte a míchejte, dokud nezrůžoví, asi 5 minut.

Vmíchejte rajče, dochuťte solí a pepřem, přikryjte a 5 minut duste.

Vmíchejte cuketu, okru, zelené fazolky, lilek a hořký meloun, zakryjte a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 10 minut.

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz