Dnes vás s naším receptem zavedeme až na krásné Filipíny. Pokrm, který nese název Pinakbet je netradiční, lehký a dá se připravovat i ochutnávat na různé způsoby. Tak mu dejte šanci.
Suroviny (6 porcí):
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, utřené
- čtvrt kila vepřové panenky, nakrájené
- půl kila krevet, oloupaných
- sůl a pepř na dochucení
- 1 rajče, nakrájené
- čtvrt kila cukety, nakrájené na kousky a zbavené semínek
- 100 g okry, konce zastřižené
- 100 g zelených fazolek, nakrájené
- čtvrt kila lilku, nakrájeného na kousky velikosti sousta
- 1 malý hořký meloun, nakrájený na kousky
Postup:
Zahřejte olej ve velkém hrnci na střední teplotu, vmíchejte cibuli a česnek a vařte do měkka, asi 5 minut.
Přidejte vepřové maso, smažte a míchejte, dokud nezhnědne, cca 5 až 7 minut.
Přidejte krevety, smažte a míchejte, dokud nezrůžoví, asi 5 minut.
Vmíchejte rajče, dochuťte solí a pepřem, přikryjte a 5 minut duste.
Vmíchejte cuketu, okru, zelené fazolky, lilek a hořký meloun, zakryjte a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 10 minut.