Pisang Goreng
Suroviny:
- 1 a ¼ šálku polohrubé (nebo hladké) mouky
- 2 lžíce granulovaného cukru
- ¼ polévkové lžíce vanilkového prášku
- ½ šálku mléka
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce másla, rozpuštěného
- 1 lžička rumového aroma
- 4 extra velké zralé banány (krájené na podélné plátky)
- 2 šálky oleje na smažení
Postup:
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a vanilkový prášek. Udělejte důlek ve středu, a nalijte do něj mléko, dejte vejce, rozpuštěné máslo a aroma rumu. Míchejte do hladka. Vložte plátky banánů, dokud nebudou rovnoměrně obaleny.
Zahřejte olej ve wok pánvi nebo fritéze na 190 ° C.
Směs banánů dejte do horkého oleje. Smažte do zlatavě hnědé a křupavé, 10 až 15 minut. Odstraňte banány z oleje a vložte na papírové ručníky. Podávejte horké.