Ingredience:
1,5 litru vody, olej
3 lžíce rybí omáčky
4 lžičky rýžové mouky rozmíchané ve vodě
cibule
450 g rýžových nudlí
4 stroužky česneku
lžička mleté citronové trávy
lžička chilli a kurkumy
2 cibulky
450 g makrely
2 vejce natvrdo
nasekaná jarní cibulka
lístky koriandru
➡Postup: V pánvi rozehřejeme olej a přisypeme nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek, strouhaný zázvor, citronovou trávu, chilli a kurkumu. Vše promícháme a smažíme, dokud směs nezměkne. Poté ji zalijeme vodou a ochutíme rybí omáčkou. Přidáme rozčtvrcené cibulky, rýžovou mouku, důkladně zamícháme a přivedeme k varu. Oheň ztlumíme, jakmile se voda začne vyvařovat, a poté necháme 20 minut probublávat. Mezitím v jiném hrnci uvaříme rýžové nudle. Polévku i nudle servírujeme odděleně. Strávníci si nakládají sami a pokrm dozdobují čtvrtkou vejce a zbytkem zeleniny.