Čas na asijskou polévku? Vyzkoušejte jednu s naším receptem. Připravte si polévku s masovými koulemi, po které se bude spokojeně oblizovat celá rodina.
Suroviny:
- 0,5 kg mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 x 2 lžičky sezamového oleje
- 1 lžíce čerstvého mletého kořene zázvoru
- ¼ lžičky glutamanu sodného (dle chuti)
- 1 lžička soli
- 2 jarní cibulky, nasekané
- 1 lžíci rostlinného oleje
- 1 hlávka pekingského zelí, nakrájená na menší kousky
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 2 šálky vody (nebo dle potřeby)
- 1 lžíce sójové omáčky
Postup:
V míse smíchejte mleté maso, vejce, kukuřičný škrob, 2 lžičky sezamového oleje, zázvor, glutaman sodný, sůl a cca polovinu jarní cibulky. Rozhněťte a dejte stranou.
Rozpalte rostlinný olej ve wok pánvi (nebo jiné větší pánvi) na vysokou teplotu. Osmahněte zelí cca 2 až 3 minuty. Přilijte kuřecí vývar, vodu a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a poté stáhněte na střední teplotu.
Za pomocí lžíce vytvořte z masové směsi menší koule a ponořte je do vařící polévky. Po přidání poslední masové koule přikryjte pokličkou a nechte ještě 10 minut vařit.
Dle chuti můžete dosolit. Ozdobte zbylou jarní cibulkou a zakápněte 2 lžičkami sezamového oleje.