Polévky. Mnohdy se na pohled zdají tradiční české velmi podobné těm asijským a naopak, rozdíl ale poznáte hned, jak poprvé ochutnáte. Stejně je tomu tak i u polévky s vaječným kapáním. Ta asijská se obdobně jmenuje, její anglický název je Egg Drop Soup. Už podle ingrediencí ale jistě vytušíte, že vás čeká docela jiná chuť.
Suroviny (4 porce):
- 1 l kuřecího vývaru
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 4 lžičky kukuřičného škrobu
- 8 lžiček vody
- 4 vejce, rozšlehaná
- 4 kapky žlutého potravinářského barviva
- 4 lžičky čerstvé nasekané pažitky
- půl lžičky soli
- 2 lžičky mletého bílého pepře
Postup:
V hrnci smíchejte kuřecí vývar, sójovou omáčku a sezamový olej. Přiveďte k varu. V misce smíchejte kukuřičný škrob a vodu, promíchejte, aby se kukuřičný škrob rozpustil. Vlijte škrob do vroucího vývaru. Promíchejte. Rozšlehaná vejce spolu s potravinářským barvivem pomalu lijte do vroucího vývaru, jemně přitom míchejte vývar. Dochuťte solí a pepřem. Před podáváním ozdobte pažitkou.