Polévka s vaječným kapáním - Egg Drop Soup

Polévky. Mnohdy se na pohled zdají tradiční české velmi podobné těm asijským a naopak, rozdíl ale poznáte hned, jak poprvé ochutnáte. Stejně je tomu tak i u polévky s vaječným kapáním. Ta asijská se obdobně jmenuje, její anglický název je Egg Drop Soup. Už podle ingrediencí ale jistě vytušíte, že vás čeká docela jiná chuť. 

Suroviny (4 porce):

  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 4 lžičky kukuřičného škrobu
  • 8 lžiček vody
  • 4 vejce, rozšlehaná
  • 4 kapky žlutého potravinářského barviva
  • 4 lžičky čerstvé nasekané pažitky
  • půl lžičky soli
  • 2 lžičky mletého bílého pepře

Postup:

V hrnci smíchejte kuřecí vývar, sójovou omáčku a sezamový olej. Přiveďte k varu. V misce smíchejte kukuřičný škrob a vodu, promíchejte, aby se kukuřičný škrob rozpustil. Vlijte škrob do vroucího vývaru. Promíchejte.  Rozšlehaná vejce spolu s potravinářským barvivem pomalu lijte do vroucího vývaru, jemně přitom míchejte vývar. Dochuťte solí a pepřem. Před podáváním ozdobte pažitkou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz