Nechte se zlákat chutí Indonésie v podobě krevet, zeleniny a rýže. Tento pokrm je snadný na přípravu a oblíbený napříč generacemi.
Suroviny (2 porce):
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3 vejce, rozšlehaná
- 2 lžíce tmavé sójové omáčky
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička sladké chilli omáčky
- 1 cuketa, nakrájená
- 1 mrkev nakrájená
- 8 zelených cibulek, nakrájených na plátky
- 1 stroužek česneku prolisovaný
- 2 šálky vařené rýže
- 0,25 kg vařených krevet
- 2 lžíce čerstvé pažitky, nasekané
Postup:
Na pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje na středním ohni. Vlijte rozšlehané vejce do pánve tak, aby pokrylo povrch pánve. Po 30 sekundách vejce otočte a smažte dalších 20 sekund. Vyjměte vejce z pánve a až bude dostatečně chladné, aby se s ním dalo manipulovat, srolujte na prkénku. Svinuté vejce nakrájejte na tenké proužky a dejte stranou.
V malé misce smíchejte sójovou omáčku, kečup, hnědý cukr, sezamový olej a chilli omáčku, dejte stranou.
Zahřejte zbývající 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje na pánvi nebo woku na středně vysokém ohni. Když je horký, přidejte cuketu, mrkev a zelenou cibulku. Míchejte a smažte tři minuty. Přidejte česnek, rýži, krevety a omáčku a dobře promíchejte.
Sundejte z ohně a ihned podávejte ozdobené vajíčkovými proužky a nasekanou pažitkou.