Prawn Nasi Goreng

Nechte se zlákat chutí Indonésie v podobě krevet, zeleniny a rýže.  Tento pokrm je snadný na přípravu a oblíbený napříč generacemi.

Suroviny (2 porce):

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 vejce, rozšlehaná
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička sladké chilli omáčky
  • 1 cuketa, nakrájená
  • 1 mrkev nakrájená
  • 8 zelených cibulek, nakrájených na plátky
  • 1 stroužek česneku prolisovaný
  • 2 šálky vařené rýže
  • 0,25 kg vařených krevet
  • 2 lžíce čerstvé pažitky, nasekané

 

Postup:

Na pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje na středním ohni. Vlijte rozšlehané vejce do pánve tak, aby pokrylo povrch pánve. Po 30 sekundách vejce otočte a smažte dalších 20 sekund. Vyjměte vejce z pánve a až bude dostatečně chladné, aby se s ním dalo manipulovat, srolujte na prkénku. Svinuté vejce nakrájejte na tenké proužky a dejte stranou.

V malé misce smíchejte sójovou omáčku, kečup, hnědý cukr, sezamový olej a chilli omáčku, dejte stranou.

Zahřejte zbývající 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje na pánvi nebo woku na středně vysokém ohni. Když je horký, přidejte cuketu, mrkev a zelenou cibulku. Míchejte a smažte tři minuty. Přidejte česnek, rýži, krevety a omáčku a dobře promíchejte.

Sundejte z ohně a ihned podávejte ozdobené vajíčkovými proužky a nasekanou pažitkou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz