Čas horkých polévek je tu a dobrý tip na další se vždycky hodí. Vyzkoušejte úžasnou rajčatovou polévku, která voní Asií a chutná skvěle.
Suroviny:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 bobkové list
- 1 lžíce mouky
- 1 lžička zázvorovo-česnekové pasty
- 1 lžička garam masaly
- ½ lžičky mleté kurkumy
- 1 lžíce indického chilli
- ½ šálku vody (nebo dle potřeby)
- 1 plechovka rajčatového pyré
- 1 lžíce cukru
- sůl na dochucení
- 1/3 šálku smetany
Postup:
Rozpalte olej ve velkém hrnci na střední teplotu. Přimíchejte cibuli a bobkové listy a smažte asi 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přidejte mouku, zázvorovo-česnekovou pastu, garam masalu, kurkumu a indické chilli. Míchejte asi 1 minutu.
Nalijte do hrnce vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte rajčatové pyré a zřeďte další vodou na požadovanou konzistenci. Přidejte cukr a sůl. Vařte asi 5 minut, dokud se cukr nerozpustí a polévka nebude horká.
Odstraňte bobkové listy a podle potřeby podávejte se smetanou.