Není zelenina, jako zelenina. Pokud si rádi připravíte něco lehkého, vyzkoušejte restovanou zeleninu se zázvorem. Recept je rychlý, snadný, lehký a bude vás asijsky bavit.
Suroviny:
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 ½ stroužku česneku, pasírovaného
- 2 lžičky nasekaného čerstvého kořene zázvoru
- ¼ šálku rostlinného oleje
- 1 malá brokolice, nakrájená na růžičky
- ½ šálku hrachových lusků
- ¾ šálku papriky nakrájené
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 ½ lžíce vody
- ¼ šálku nakrájené cibule
- ½ lžíce soli
- dle volby možno přidat další zeleninu (např. mrkev)
Postup:
Ve velké misce smíchejte kukuřičný škrob, česnek, 1 lžičku zázvoru a 2 lžíce rostlinného oleje. Míchejte dokud se škrob nerozpustí. Do misky přidejte brokolici, hrachové lusky, papriku či další zeleninu dle chuti a lehce promíchejte.
Rozpalte zbývající 2 lžíce oleje na wok pánvi. Restujte zeleninu v oleji po dobu 2 minut. Stále míchejte, aby nedošlo ke spálení. Přidejte sójovou omáčku a vodu. Přimíchejte cibuli, sůl a zbývající 1 lžičku zázvoru. Lehce orestujte.
Podávejte např. s jasmínovou rýží.
Tip: pro vylepšení můžete přidat houby.