Restovaný lilek
Suroviny:
- 2 dlouhé lilky, na kostičky
- 1 a ½ lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžíce bílého cukru
- 1 zelená chilli paprička, nakrájená
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- ½ lžičky chilli oleje nebo podle chuti
- 2 lžičky soli
- 2 lžíce rostlinného oleje
Postup:
Vložte kostky lilku do velké mísy a posypte solí. Naplňte dostatečným množstvím vody a nechte 30 minut stát. Dobře opláchněte a vysušte.
V malé misce smíchejte sójovou omáčku, červený vinný ocet, cukr, papričku, kukuřičný škrob a chilli olej. Omáčku odložte stranou.
Rozehřejte rostlinný olej ve velkém nebo wok pánvi na středně vysokou teplotu. Lilek restujte 5 až 10 minut, dokud není měkký a nezačne hnědnout. Přidejte připravenou omáčku a restujte, dokud omáčka není hustá. Podávejte okamžitě.