Asijské chutě podávané tím nejlehčím způsobem. Vyzkoušejte salátové wrapy!
Suroviny (4 porce):
- 4 šálky vody
- 2 šálky nevařené bílé rýže
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 0,5 kg mletého vepřového masa
- 1 svazek zelené cibule, nakrájené na tenké plátky
- půl lžičky mletého česneku
- 1 balení (cca 400 g) tofu firm, okapané, nakrájené na kostky
- 2 mrkve, nakrájené na nudličky
- 3 lžíce hoisin omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1/4 lžičky chilli pasty nebo chilli omáčky
- 1 hlávka ledového salátu
Postup:
Rýži uvařte rýži podle návodu.
Ve woku rozpalte olej, přidejte maso, cibulku a česnek. Smažte dokud nebude maso lehce hnědé asi 5 až 7 minut. Přidejte tofu, mrkev, hoisin a sójovou omáčku, za častého míchání nechte směs prohřát. Stáhněte z ohně, vmíchejte chilli pastu a sezamový olej.
Z hlávky salátu oddělte velké listy. Do každého listu dejte rýži, na ni dejte restovanou směs. Můžete pokapat sójovou omáčkou nebo hoisin omáčkou. List zabalte.
Tip: směs můžete libovolně obměňovat např. přidáním arašídů, paprik, krevet, rýžových nudlí, fazolových klíčků