Rýžová kaše s kuřecím
Suroviny:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, drcené
- 1 kousek čerstvého kořene zázvoru, oloupaný a nakrájený na plátky
- 1 kg kuřecích křídel
- 1 polévková lžíce rybí omáčky
- 5 a ¼ šálku kuřecího vývaru
- 1 šálek lepkavé rýže
- 1 špetka soli a pepře (nebo podle chuti)
- 1 jarní cibulka, nasekaná
- 1 citron, nakrájený na plátky
- 1 čajová lžička rybí omáčky (volitelné)
Postup:
Rozpalte olivový olej ve velkém hrnci na střední teplotu; restujte cibuli, česnek a zázvor asi 5 minut. Přidejte kuřecí křídla, restujte ještě 1 minutu. Vmíchejte rybí omáčku, přikryjte a vařte další 2 minuty.
Přidejte kuřecí vývar a rýži do hrnce a promíchejte. Přiveďte směs k varu, přikryjte a za občasného míchání vařte 10 minut. Dochuťte solí a pepřem. Ozdobte zelenou cibulkou a podávejte s plátky citronu a rybí omáčkou.
Pozn.: Část zázvoru a česneku můžete nasekat a orestovat stranou pro následné ozdobení. Je možné také přidat vejce uvařené natvrdo.