Saag Paneer

Saag Paneer

Suroviny:

  • 2 svazky špenátu, nahrubo nasekané
  • 1 svazek listů pískavice, nahrubo nasekané
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 100 g paneer sýru, nakrájený na kousky (indický tvrdý sýr)
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 cibule, nasekaná na tenké plátky
  • 1 čajová lžička strouhaného čerstvého kořene zázvoru
  • 3 stroužky česneku, pasírované
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 2 čajové lžičky garam masaly
  • ½ čajové lžičky mleté kurkumy
  • ½ čajové lžičky kajenského pepře
  • ½ šálku smetany
  • sůl podle chuti

Postup:

Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci. Vložte špenát a pískavici a vařte ve vroucí vodě asi 3 minuty. Vypusťte vodu a vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte.

Rozpalte 1 lžíci řepkového oleje ve velké pánvi na středním ohni. Orestujte kostky sýru (cca 5 minut) a dejte stranou.

Na pánvi rozpalte 2 lžíce řepkového oleje a osmahněte kmín, po dobu asi 3 minut. Přidejte cibuli a restujte dalších 4 až 5 minut. Vmíchejte zázvor, česnek, rajčata, garam masalu, kurkumu a kajenský pepř. Restujte asi 10 minut.

Přidejte směs špenátu, smetanu, sýr a podle chuti sůl. Zakryjte a za občasného míchání vařte cca 15 minut.

Saag paneer_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz