Saag Paneer
Suroviny:
- 2 svazky špenátu, nahrubo nasekané
- 1 svazek listů pískavice, nahrubo nasekané
- 1 lžíce řepkového oleje
- 100 g paneer sýru, nakrájený na kousky (indický tvrdý sýr)
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 čajová lžička kmínu
- 1 cibule, nasekaná na tenké plátky
- 1 čajová lžička strouhaného čerstvého kořene zázvoru
- 3 stroužky česneku, pasírované
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 2 čajové lžičky garam masaly
- ½ čajové lžičky mleté kurkumy
- ½ čajové lžičky kajenského pepře
- ½ šálku smetany
- sůl podle chuti
Postup:
Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci. Vložte špenát a pískavici a vařte ve vroucí vodě asi 3 minuty. Vypusťte vodu a vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte.
Rozpalte 1 lžíci řepkového oleje ve velké pánvi na středním ohni. Orestujte kostky sýru (cca 5 minut) a dejte stranou.
Na pánvi rozpalte 2 lžíce řepkového oleje a osmahněte kmín, po dobu asi 3 minut. Přidejte cibuli a restujte dalších 4 až 5 minut. Vmíchejte zázvor, česnek, rajčata, garam masalu, kurkumu a kajenský pepř. Restujte asi 10 minut.
Přidejte směs špenátu, smetanu, sýr a podle chuti sůl. Zakryjte a za občasného míchání vařte cca 15 minut.